ontstaan


Voor dat de Mini Owners Club op 15 oktober 1999 officieel werd op gericht was er al een groep enthousiaste Mini rijders in Twente. We gingen gezamenlijk naar evenementen als het Noorderweekend, IMM’s en London-to-Brighton. Het was geen echte club, wel altijd gezellig, de contacten liepen veelal via MiniPower. Eens in het jaar, in november werd er nachtrit georganiseerd. Helaas verwaterde het een en ander toen er geen geschikte locatie meer was om elkaar eens in de maand te ontmoeten. 

In januari 1999 kwam René, onze oudste zoon, met het idee om een de activiteiten rondom Mini’s weer wat leven in te blazen maar dan wel als een echte club. Hoe, wie en wat. 

De wie er mee wilden helpen waren snel gevonden: Gert-Jan (vriend van René) en Hester (vriendin van Gert-Jan), Desireé (vriendin van René) en wij (Geertje en Eric). Op onze “eerste” vergadering werd het hoe en wat besproken. Nadat we eerst een tijdje gezellig hadden zitten praten over koetjes en kalfjes kwam ik met de opmerking dat we toch maar eens moesten beginnen met de “vergadering”. Prompt werd ik dan ook benoemd tot voorzitter van deze vergadering. 

Omdat we een echte club wilde worden moest ook besproken worden hoe het bestuur er uit zou zien. Mijn voorstel om René als 1ste voorzitter te benoemen werd door René zelf afgewezen omdat hij te veel van huis was. Al snel kwamen we tot de volgende verdeling: 
Voorzitter: Eric 
Secretaris: Desireé 
Penningmeester: Hester 
Activiteiten: René, Gert-Jan en Geertje 

Daarna was het gewoon een leuke en gezellige tijd. Hoe maak je duidelijk aan andere Mini rijders dat er een club wordt opgericht, mond tot mond reclame doet heel veel en met behulp van flyers. 

Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 15-10-1999

Twentse `mini-adepten` scheiden zich afVan een onzer verslaggevers

Wat doe je als je niet tevreden bent over de belangstelling van het landelijk bestuur voor de leden in het oosten? Je beklag doen en vragen om meer aandacht. En als dat niet helpt? Je afsplitsen en een eigen Twentse vereniging oprichten. Op 15 oktober was het zover.

 
Mini Cooper-separatist Eric Boersen uit Delden: `Wij wilden niet steeds 175 kilometer rijden voor een activiteit in verenigingsverband.`
(FOTO FRANS NIKKELS)


Bij de notaris passeerde de officiële oprichtingsakte van de MOCT, voluit de Mini Owners Club Twente. `Ze vonden het in het westen van het land aanvankelijk niet leuk`, zegt de kersverse voorzitter Eric Boersen uit Delden. `We hebben duidelijk gemaakt dat er in het oosten van het land een groot aantal liefhebbers zit. Dat die ook wel eens een evenement willen bezoeken dat bij wijze van spreken `om de hoek` gehouden wordt, in plaats van telkens 175 kilometer verderop. Voor een clubblad dat je zes keer per jaar ontvangt, hoef je geen lid te worden. En ik weet van heel wat mini-liefhebbers uit de omgeving dat ze om die reden ook geen lid zijn. Uiteindelijk hebben we het bestuur van de landelijke club er van kunnen overtuigen dat we geen concurrentie maar samenwerking willen. Dat hebben ze geaccepteerd`.

In de tuin van zijn woning aan de Molenstraat staan vijf exemplaren van de wagen waar het allemaal om te doen is. De 32-jaar oude Morris Mini Traveller Van is de meest in het oog springende. De raam- en carrosseriestijlen zijn van hout en het is een stationwagen. `Een uniek exemplaar. Afkomstig uit Portugal. Op de kop getikt door een vrachtwagenchauffeur die regelmatig op Portugal rijdt. Als hij er onderweg een ziet die te koop is neemt hij hem mee`.

Veel ruimte slokken de mini`s niet op. En dat was ook precies de bedoeling van de British Motor Company toen deze 40 jaar geleden de eerste wagen afleverde. Het was het Britse antwoord op dwergauto`s als de Messerschmidt en Heinkels van het Europese vaste land. Minimale buitenmaten en maximale binnenmaten. Met het uiterlijk van een uitgedeukt koekblik is het nog steeds een grappige auto die de harten van velen heeft gestolen.

`Onze leden komen uit alle geledingen en variëren in leeftijd van achttien jaar tot middelbaar. Wat ze met de Mini hebben is een beetje ondefinieerbaar. Het is gewoon een heerlijk eigenwijze auto`.

Hoewel nog maar net officieel opgericht, staat voor komende zondag de eerste activiteit gepland. Een stuurvaardigheidsproef op de kartbaan in Oldenzaal met een bijbehorende `kofferbakverkoop` oftewel een onderdelenmarkt. `We hebben meer activiteiten in petto. Wat er allemaal op de kalender komt te staan is echter vooral ook een zaak van de leden. Binnenkort houden we een eerste bijeenkomst`.

Subpagina''s (1): Edwin meubels