Info‎ > ‎

Krant
Hemelvaartfestijn Delden afgesloten met geslaagd zondagprogramma

Geplaatst 18 mei 2015 07:58 door M O C Twente   [ 18 mei 2015 08:14 bijgewerkt ]

Gepubliceerd op 18-05-15 om 14:21 in Nieuws


Na vier dagen feest zit het Hemelvaartsfestijn in Delden er weer op. Op zondag werd het programma beëindigd met een aantal nieuwe activiteiten. Zo werd er voor de Deldense kinderen voor het eerst een rommelmarkt gehouden in het centrum en was er voor belangstellenden een auto en oldtimershow aan de Langestraat.

De Hemelvaartcommissie van de DOV is ieder jaar bezig om verbeteringen en vernieuwingen aan te brengen in het programma. “Vorig jaar viel de Twentse Brocante Fair Delden op de zondag na Hemelvaart en hoefden wij voor deze dag geen programma samen te stellen”, vertelt Wim Aarsen. “Dit jaar was de zondag nog open en hebben we besloten een kinderrommelmarkt en auto en oldtimershow te houden.”

Het resultaat bleek boven verwachting. Er waren zeker twintig kinderen die hun spulletjes weer tevoorschijn hadden gehaald en met een kleedje aan de Langestraat zaten. Aan de autoshow deden zeker 35 voertuigen mee. Oude Volkswagen Kevers, Mini Coopers, Cadillacs en andere oldtimers. Ook de autobedrijven Feijten en Thom de Jong stelden hun mooiste auto’s tentoon in het centrum. De organisatie was in handen van de Mini Owners Club Twente. Voor de deelnemers aan de show hadden zij op deze dag ook een rit door het Twentse landschap uitgezet.

“Vooral de auto en oldtimershow trok veel bekijks en iedereen die ik heb gesproken was positief. Aangezien ook volgend jaar de zondag nog vrij is, hebben we met de Mini Owners Club Twente afgesproken om dit dan te herhalen. We zullen het dan nog wat groter proberen op te zetten. Ook gaan we in samenwerking met de autobedrijven Feijten en Thom de Jong kijken of we bijvoorbeeld occasions aan het gebeuren kunnen toevoegen.”

Aarsen kijkt met een zeer positief gevoel terug op de afgelopen vier dagen. “We hebben met een klein groepje mensen enorm veel werk verzet. Het is dan fijn om te zien dat alles goed verloopt en bij de bezoekers in de smaak valt.” De stadspoorten worden op maandag opgeborgen maar zullen volgend voorjaar weer tevoorschijn worden gehaald. “Dan zal er voor de Deldenaren en de bezoekers ook weer een mooi Hemelvaartsprogramma zijn samengesteld.”

Foto’s Mini Owners Club Twente

1-1 of 1